logotype

Bejelentkezés

  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4

EFIAP diploma

An Emotive Standpoint

 

Krisztina Laki, a mother of three children lives in Kaposvar, close to the southern border of Hungary. Like many lovers of photography, Krisztina was creatively inclined from childhood. To satisfy her thirst for creation she took to drawing, experimented with silk painting and created painted glass works.

She discovered the true canvas of her inner creative self relatively recently via the freedom of expression provided by the advent of digital photography. This late found hobby soon blossomed and led Kritsztina further on her path. Her nature and landscape works inspired by the love of interesting places and her macro photography works were amongst the first that she ever presented to the public.

This Hungarian artist successfully competed and won a number of prizes in Hungarian photography competitions from the beginnings of her career. These great results gave her courage and enthusiasm to capitalise on the need for creation in many new areas of photography.

Bővebben...

AFIAP diploma

Mai nappal kaptam az értesítést, hogy fotóim, eredményeim, munkásságom elismeréseként az International Federation of Photographic Art (FIAP) AFIAP fotóművész diplomát adományozott részemre.

Az elmúlt pár évben nagyjából negyven országban, közel 700 alkalommal sikerült kiállítási jogot szereznem. Több mint 100 alkalommal érmet, szalagot nyerhettem fotóimmal.

Köszönöm a lehetőséget elsősorban gyermekeimnek, Bencének, Nórinak és Barnusnak, akik jókedve rengeteg erőt adott az alkotáshoz és nem egyszer ők maguk szerepeltek képeimen. Külön hála illeti Nagymamámat, aki 90 év felett is földöntúli erővel, vitalitással támogat és áll modellt alkotásaimhoz.

Végül, de nem utolsó sorban köszönöm mindazoknak a biztatást és segítséget, akik végig mellettem álltak. Ez a diploma számomra nem csak egy nemzetközi művészeti elismerés, önigazolás. Ez számomra ezeknek a barátságoknak is szimbóluma.

 

Culevit - "Reménnyel töltve - Rák, ahogy én látom"

„A betegség az élet sötét oldala, a kínosabbik; a terhesebb állampolgárság. Ugyanis minden ember kettős állampolgársággal születik, egyaránt polgára az egészség és a betegség birodalmának. Bár mindannyian szívesebben használjuk az egészség útlevelét, előbb-utóbb valamennyien rákényszerülünk, hogy ha rövid időre is, de átlépjünk a másik királyság állampolgárának szerepébe.” (Susan Sontag)

"És folytatván ezt a gondolatot, ebben a királyságban a betegségek betegsége a Rettegett Uralkodó. A félelmet és szenvedést megtestesítő három betű, a rák.
Egy átlagos ember testében 6-10 alkalommal jelennek meg rákos sejtek élete folyamán. Szerencsés esetben ezek soha nem állnak össze, és van hogy daganat képződik belőle.
Isten, sors, csillagzat, belső harmónia, immunrendszer, ki hite szerinti zászló alatt megkezdi a hosszú és szenvedésekkel teli harcot.
Van akinek nem adatik meg a túlélés, vesztes marad a küzdelemben. Szeretett Édesanyámat így kellett elvesztenem.
S olykor megadatik, hogy a felhők mögül előbukkan a nap, elcsitul a vihar, győztesként távozhatunk a csata mezejéről.
Fotósorozatommal egy ilyen különleges embert szerettem volna bemutatni. Ő az én Nagymamám, aki csodálatos akaraterejével 92 évesen legyőzte a Rettegett Uralkodót, távozott a királyságból. Melle helyén az örökre megmaradó sebbel is büszkén vállalta a fotózást, hogy együtt megmutassuk: Van remény! A rák legyőzhető!"

A Culevit neve nem ismeretlen azok számára, kik találkoztak már e szörnyű kórral. Ezzel a pályázattal a remény, a túlélés egy egészen más valóságát sikerült megmutatniuk a művészet eszközeivel. A fotópályázat felhívására 416 pályamunka érkezett, melyeket szakmai zsűri és a nagyközönség is értékelte. A fényképekre érkezett szavazatok meghaladták a 12 ezret.
A zsűri tagjai között olyan neves személyiségek voltak, mint Dr. Kulcsár Gyula rákkutató, Szebeni András fotográfus, Érdemes művész, Dobó Kata színművésznő, Bánkúti András - Pulitzer díjas fotóriporter, Gera Mihály - Balogh Rudolf díjas szerkesztő.
A hatalmas médiaérdeklődés közepette vehette át Laki Krisztina az első helyért járó díjat. A szakmai bíráló bizottság nem tudott választani Krisztina képeiből, így az egész sorozatot nyertesként jelölte meg (Kincsem, Generációk, Szeretet, Múló idő). Az ünnepélyen kiemelték, hogy a fotós "különösen nagy erénye a témaválasztás és a képek megkomponálása mellett az, hogy elképesztően jól bánik a fénnyel."
Bár Krisztina majd minden földrészen könyvelhetett el már sikereket, ez a pályázat mindig is külön helyet foglal el szívében. Legszemélyesebb élményeit tárta fel művészetében. A legnagyobb elismerés számára nem is az első díj, hanem annak élménye, ahogy érzelmeit átadhatta másoknak. Fájdalmat, reményt, szeretetet.

További cikkek az eseményről:
- A nyertes képek -
- A TV2 Aktív c. műsora a díjátadóról -
- Az InfoVilág cikke -
- A bevezetem.hu cikke -
- A divany.hu cikke -

View the embedded image gallery online at:
http://lakikrisz.hu/index.php/2-blog#sigFreeIdb7040de0bd

A fotók Vanik Zoltán (divany.hu) és a bevezetem.hu tulajdona !

 

Meghívó

Zselic Fotóléub - Laki Krisztina vetítése

’Mit nyújtanak a pillanatok?’ Hospice Világnapi rendezvény

 Szívemhez talán legközelebb álló elismerésemet vehettem át 2012. október 12-én Budapesten, a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café rendezvénytermében. A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület a Hospice Világnap keretében meghirdetett fotópályázata arra kereste a választ "Hogyan őrizhető meg az emberi méltóság az élet végén".
View the embedded image gallery online at:
http://lakikrisz.hu/index.php/2-blog#sigFreeIdacc1eb82f7
A pályázaton "Kincsem" című képemmel a zsűri különdíját érdemeltem ki.

 

A life.hu cikke:
"A Magyar Hospice Palliatív Egyesület 2012. október 12-én tartja rendezvényét a Hospice Világnap alkalmából, amellyel az életük végén járó betegekre, kínzó tüneteik enyhítésére, valamint az ezen a területen dolgozó szakemberek különleges, nehéz, de szép munkájára szeretné felhívni a nyilvánosság figyelmét.
A Hospice a súlyos betegségük végstádiumában lévő, elsősorban daganatos betegek humánus, összetett ellátását jelenti multidiszciplináris csoport segítségével. Az ellátás célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében.
A Magyar Hospice Palliatív Egyesület (MHPE) 1995-ben alakult azzal a céllal, hogy javítsa a legsúlyosabb állapotú, daganatos betegek életvégi ellátásának minőségét.
Az október 12-i nap programja:

- A Magyar Hospice Palliatív Egyesület által kiírt fotópályázat legjobb alkotásaiból összeállított Mit nyújtanak a pillanatok? című fotókiállítás megnyitása és kerekasztal-beszélgetés Szily Nóra vezetésével
- Hábetler András operaénekes és Szilassy Nelly zongoraművész koncertje
- Polcz Alaine: Asszony a fronton című monodrámája Béres Ilona előadásában"

I. Demonstro nemzetközi fotópályázat

Emlékezés című képemmel felnőtt kategóriában első helyezést sikerült elérnem a 2012 augusztusában megrendezésre került I. Demonstro Nemzetközi Fotópályázaton. Az augusztus 20-ai rendezvényt fotózva az eredményhirdetésen ért a megtiszteltetés.

 

 

 

Kiállítás

Örömmel újságolhatom, hogy első kiállításom Kaposváron, a töröcskei művelődési házban megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében. A Zselic Fotóklub csoportos kiállításán belül 5 képemet lehet megnézni. Szeretettel várok mindenkit!

Megtiszteltetés

Generációk

Kedves Látogatók!

Az a megtisztelés ért, hogy Generációk c. fotóm most Magyarországot képviselheti a FIAP 31. Monochrom Biennáléján. Korábban, a Koroltó országos pályázaton különdíjat nyert képem az ország-kollekció válogatásán 99 alkotó 431 alkotásából a legmagasabb pontszámot érte el. Nagyon köszönöm a bizalmat mindenkinek.

 

 

Köszöntő

Kedves Látogató!

Örülök, hogy idetaláltál. Egyben remélem, hogy sokáig maradsz és jól érzed magad közben. Nézd meg fotóimat. Járjon át közben az a jól eső melegség, ami szívemet fűtötte, mikor e képeket készíthettem.

Ha szeretnéd gondolataidat eljuttatni hozzám, vagy megihlettek a fotók, és önmagad vagy gyermeked szívesen a fényképezőm elé állna, vedd fel velem a kapcsolatot bátran.

Legújabb képem:

View the embedded image gallery online at:
http://lakikrisz.hu/index.php/2-blog#sigFreeIdbaca782f5a

Idézet

„Ha igazán látni akarsz, ne csupán a szemeidet nyisd ki. Tárd ki szívedet is!”- Gaston Rébuffat

www.000webhost.com