logotype

Bejelentkezés

  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4

Pár szó magamról

1980 tavaszán születtem Kaposváron, jelenleg is itt élek.

Már gyermekkoromban bontogattam szárnyaim, alkotásvágyam kiélése mindent elért. Rajzoltam ha csak tehettem, hóban szobrászkodtam, érettebb fejjel selyem- és üvegfestményeket is készítettem.

A fotográfia felé csak később fordultam. Bár fényképezőm régóta volt, igazán a digitális technika könnyebbsége hozta meg az önfeledt alkotás lehetőségét számomra. A természet és az érdekes helyek szeretete szülte tájképeim és makrofotóim voltak első olyan alkotásaim, melyeket már a nyilvánosság elé mertem tárni.

Első DSLR gépemre szert téve tapasztaltam meg azt a szabadságot, mely elegendő bátorságot adott új területek meghódításával. Ma már babafotóim, portréim, glamour és aktfotóimnak köszönhetem elismeréseimet.

2009-ben megszületett leghűségesebb modellem, legtermékenyebb múzsám, Bence fiam. Az első pillanattól fotózom cseperedését, majd egyre újabb és újabb ötletektől vezérelve elkezdtem valóra váltani vele képi fantáziámat.

2011-ben életem ismét nagy fordulatot vett: modellkollekciómat saját kislánnyal egészítettem ki. Bár Nórika erős akaratú, ritkán megjutalmaz részvételével fotózhatnékomban.

2015-ben aztán Barnus fiam felkavarta életünkben a nemek arányát, és ezzel a még el nem készített fotóim is főszereplőt kaptak.


Életutamból rengeteg érzelmet hordozok magamban. Családom tragikus sorsának fájdalma, gyermekeimben lelt örömöm kettőssége köszön vissza képeimről. Olykor külön, néha megkavarva. Szívvel fényképezek, mely azt érintheti meg igazán, ki mélyen szívvel él.
Díjakkal és kiállítások rengetegével a hátam mögött még mindig úgy érzem az utamat keresem. Talán ez az, ami soha nem fog változni, de fény szeretete mindig elkísér. S közben akad sok szép pillanat, élmény, s némelyik fotóként él majd tovább.

Köszönöm, hogy megtekintették a képeimet.

 

Laki Krisztina

Legújabb képem:

View the embedded image gallery online at:
http://lakikrisz.hu/index.php/rolam#sigFreeIdbaca782f5a

Idézet

„A ‘fényképez’ szónak szerencsés szinonimája a magyar nyelvben: ‘megörökít’. Érzékelteti a múló idő megragadásának, a tűnékeny világ megőrzésének szándékát. Idő és fényképezés elválaszthatatlanok. Az exponálás egy pillanatot búcsúztat: a jelenből a gombnyomás pillanatában múlt lesz.” – Korniss Péter

www.000webhost.com